Sociedad

Extremen la reclusió de Jordi Sànchez

El número 2 de JxCat està obligat a estar tancat 18 hores al dia a la seva cel·la durant un mes, com a càstig per haver gravat un missatge per telèfon des de Soto del Real per la campanya del 21D.

A més, l'han canviat de mòdul i li han prohibit comunicar-se durant sis mesos amb la diputada de JxCat que el va gravar

Jordi Sànchez en una imatge d'arxiu / Susanna Sáez EFE

Barcelona

El mateix dia que la defensa de Jordi Cuixart ha confirmat que demanaran de nou el trasllat a una presó catalana, el Ministeri de l'Interior ha fet pública una sanció a Jordi Sànchez pel missatge que va gravar des de la presó perquè Junts per Catalunya el pogués emetre durant la campanya electoral. Sànchez haurà de passar 18 hores al dia castigat a la cel·la i també serà canviat de mòdul.

El número 2 de JxCat està obligat a estar tancat 18 hores al dia a la seva cel·la durant un mes, com a càstig per haver gravat un missatge per telèfon des Soto del Real per a la campanya del 21D. D'altra banda, l'han canviat de mòdul i li han prohibit comunicar-se durant 6 mesos amb la diputada de JxCat que el va gravar. Sánchez porta així des de principis d'abril. Recordem que el missatge el va gravar mitjançant una trucada telefònica, amb els telèfons de la presó i que es va difondre en mítings de JxCat i a les xarxes socials.

Des d’Institucions Penitenciàries expliquen que el tweet de Jordi Sànchez no s'ajusta a la veritat. Després de la comunicació telefònica que va mantenir durant la campanya electoral, se li va donar de baixa amb aquest contacte pel mal ús de les comunicacions telefòniques. Jordi Sànchez va recórrer al jutge de vigilància penitenciària i aquest va desestimar el recurs.

Fa dos mesos, a l'expresident de l'ANC se li va canviar de mòdul i se'l va traslladar a un altre similar. Aquest fet, expliquen, no és gens excepcional a la presó. Sànchez, durant un mes, va ser sancionat amb la privació de les activitats recreatives però, en cap cas, ha estat ni està incomunicat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00