Sociedad

Barcelona tindrà refugis climàtics

Abans de 2030 a la capital catalana tothom tindrà a prop de casa un espai per refrescar-se durant les onades de calor. És una de les mesures incloses al Pla Clima amb el que l'Ajuntament de Barcelona vol sumar-se a la lluita contra l'escalfament global i adaptar-se als seus efectes

Previsió d'augment de temperatura de l'Ajuntament de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

El Pla Clima de l'Ajuntament de Barcelona inclou mesures per sumar-se a la lluita contra l'escalfament global com ara multiplicar per cinc la generació d'energia solar, rehabilitar 94.000 edificis antics per fer-los més eficients, o reduir un 20% per cent el trànsit. Tot amb la vista posada al 2030. Però aquest pla també inclou mesures per adaptar-se als efectes del canvi climàtic. El més cridaner, els “espais de refugi climàtic”. Es tracta d’espais oberts o tancats per refrescar-se durant les onades de calor. De moment, segons ha explicat el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, estan fent un recompte de biblioteques i centres esportius municipals amb aire condicionat, però també s'hi poden incloure museus i parcs amb ombra i zones d'aigua.

L’objectiu, segons Ximeno, és que “abans de 2030 tothom tingui un lloc fresc a 5 o 10 minuts de casa per anar-hi, en cas de necessitat, durant les onades de calor que, tot apunta, que aniran a més”.

A més dels refugis climàtics, el Pla Clima proposa crear un “jardí d’aigua per districte”, 10 parcs amb fonts per refrescar-se i jugar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00