Sociedad
TARRAGONA

Cap dona ha utilitzat la parada intermèdia dels autobusos nocturns

La mesura es va posar en marxa al febrer, i de moment no hi ha hagut usuàries que hagin demanat utilitzar el servei per evitar situacions d'assetjament masclista.

Autobusos de la flota de l'EMT de Tarragona. / ACN

Tarragona

Les tres línies de nit dels autobusos municipals de Tarragona ofereixen des del febrer poder baixar entre dues parades, en punts més propers al destí. Es tracta d'una mesura destinada a les dones i a la seva seguretat: evitant llargs recorreguts pel carrer a la nit es vol aconseguir la tranquil·litat de l'usuària al tornar a casa.

La mesura s'aplica als autobusosTGNit, que uneixen el centre de la ciutat amb els barris, i de moment ningú l’ha demanat. Begoña Floría, presidenta de l'Empresa Municipal de Transports, descarta el desús per desconeixement: “els usuaris del transport públic estan molt ben informats”. Que ningú l’hagi demanat és una bona senyal segons Floría, ja que vol dir que no s’han produït situacions d’alerta o de perill.

Tarragona segueix així el model que ja apliquen algunes ciutats franceses. A Catalunya la primera a fer-ho va ser Terrassa a principis d'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00