Últimas noticias Hemeroteca

Arpes elèctriques contra la vespa asiàtica

Els apicultors de les comarques de Girona estan guanyant la batalla contra la vespa asiàtica electrocutant-les. Ho fan amb un dispositiu que fregeix les vespes que ronden les caixes on es produeix la mel però que, en canvi, permet el pas de les abelles. Es combina amb trampes amb feromones que, a la primavera, capturen vespes mare.

Els apicultors n'anomenen arpa perquè recorda aquest instrument musical. Els fils que les electrocuten estan separats per 2 centímetres, que és la mesura que permet que l'abella hi passi sense perill però que la vespa quedi electrocutada.

Ho alimenten amb una placa solar, en col·loquen entre les caixes de les abelles i als accessos de la granja i amb això, diu el persident dels apicultors de les comarques de Girona, Àngel Noguer, estan aconseguint mantenir-les a ratlla.

Angel Noguer, Apicultors / Les trampes tipus arpa maten les vespes asiàtiques

La mesura es complementa amb les trampes amb feromones que, en només 2 mesos, han aconseguit capturar unes 2.000 vespes mare.

N'hi ha instal·lades a municipis com Torroella de Montgrí, la Vall d'en Bas, Susqueda, Argelaguer, Bordils o Camallera. Es col·loquen, generalment, en arbres de prop dels rius i en coberts.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?