Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La sentència de "La Manada" protagonitza la marxa de l'1 de maig a Tortosa

Les dones protagonitzen la capçalera principal de la marxa, on s'ha reclamat el manteniment de pensions, la millora de les condicions laborals i que es freni la repressió dels drets ciutadans

La manifestació, per l'avinguda de la Generalitat de Tortosa.

La manifestació, per l'avinguda de la Generalitat de Tortosa. / Sonia Castelló

La indignació per la sentència judicial de La Manada, que condemna als cinc agressors d’una noia als Sanfermins de 2016 per abús sexual i no per agressió, ha marcat enguany la manifestació de l’1 de Maig de la UGT, Comissions Obreres i la USOC a Tortosa.

La pancarta principal, de fet, la portaven exclusivament dones, que es feien acompanyar també de cartells on es llegia “No és abús, és violació”. “És l’any de les reivindicacions de les dones i amb tot el que ha passat darrerament, amb la sentència on es diuen el que és o no violència, avui es fa necessari que estiguem davant de la manifestació”, deia Cinta Baranda, una de les dones de la capçalera. “Totalment d’acords amb el que diu la companya. Avui havíem d’estar aquí al capdavant”, afegia al seu costat Montse Garcia.

Enguany el lema principal de la marxa era “Ara ens toca a nosaltres”, per reclamar la recuperació dels drets socials i laborals retallats amb la crisi econòmica. David Queralt, secretari general de la USOC a les Terres de l’Ebre, recordava en els parlaments finals de la marxa que “les dades d’ocupació que es publiquen sobre el territori ebrenc amaguen una realitat de precarietat laboral molt preocupant, amb la substitució de llocs de treball estable i mitjanament dignes per precaris". "Correm el risc de normalitzar aquesta situació”, alertava.

Els sindicats han advertit que no només s’ha retallat en drets laborals, sinó que també s’ha retallat en drets democràtics bàsics, com la llibertat d’expressió. “El que ha passat amb el tema judicial amb el “no és no”, els titellaires, els rapers, amb presoners preventius que ningú entén perquè hi estan, demostra que tenim un greu problema en aquest país”, deia Valentí Marín, secretari de la UGT a l’Ebre.

Davant d’aquest escenari, s’ha advertit al Govern del PP que vindran més mobilitzacions i, fins i tot, una vaga general. “Volem reclamar el dret a poder reclamar, que ja és difícil”, critica Josep Casadó, secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre.

“Amb la llei mordassa estan prohibint que la gent surti al carrer. Ens estan demonitzant per sortir al carrer per reclamar els nostres drets. No pararem de mobilitzar-nos i si fa falta anar a mobilitzacions més importants i globals”, advertia.

Enguany han participat en la manifestació de l’1 de maig unes 200 persones. És una xifra inferior a la d’altres anys i que es produeix quan, ahir, per primera vegada, es va fer per la tarda una concentració alternativa de l’1 de Maig.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?