Sociedad

Concentració alternativa per reclamar el reforçament de les protestes al carrer

Un centenar de persones van respondre, malgrat l'amenaça de pluja, a la crida de la Comissió 1 de maig

La concentració alternativa de la Comissió 1 de maig es va fer a la plaça de Barcelona sota una amenaça constant de pluja. / Sonia Castelló

Tortosa

Unes 100 persones van desafiar la pluja ahir a la tarda per participar en la concentració alternativa que va organitzar per primera vegada a Tortosa en el Dia del treball la denominada Comissió 1 de maig, sota la qual s’agrupen sindicats com la CGT, la Intersindical Alternativa i Catac-CTS, la CUP, els Comitès de Defensa de la República de l’Ebre i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

Va ser una concentració molt reivindicativa i on es van fer crides a intensificar la lluita al carrer per recuperar els drets perduts amb la crisi econòmica. Una crisi que els convocants van denunciar que en realitat, ha estat una estafa perquè els governs l’han aprofitat per retallar drets laborals i socials.

Va haver dures crítiques a la repressió que viuen els activistes i moviments socials.  “Ells són els terroristes, no nosaltres”, deia Guillem Argelich al principi de la protesta. “Per molt que ens diguin que per tallar carreteres o sortim a utilitzar els nostres drets de vaga som terroristes, els direm que són ells, els que ens acusen de forma sistemàtica i ens retallen drets”, retreia.

Lola Santacatalina, referent del sindicalisme, l’independentisme i l’activisme feminista de les Terres de l’Ebre, va llegir el manifest de la concentració. Un manifest on es denunciava la repressió que viuen els drets ciutadans i es feia una crida a enfrontar-se a l’onada repressiva i de retall de drets que duen a terme els governs. “Tenen por que prenguem consciència dels nostres drets i llibertats. Cada vegada més gent ho té clar: només lluitant tenim futur”, llegia Santacatalina.

En l’acte, que es va fer a la plaça Barcelona de Tortosa, va haver també crítiques als sindicats majoritaris, als quals es va tornar a acusar d’haver apartat els sindicats alternatius de l’organització de la manifestació principal de l’1 de maig al territori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00