Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

La PDE urgeix a formar un govern català per defensar els cabals de l'Ebre

La Plataforma prepara ja la setzena Assemblea General, que tindrà lloc el dissabte 12 de maig a Tortosa i on s’analitzaran temes com la gestió dels sediments, l’increment dels regadius o el seguiment de la lluita jurídica contra el Pla de Conca.

Els portaveus de la PDE Matilde Font, Joan Antoni Panisello i Manolo Tomàs, amb el cartell de la setzena assemblea general de l'entitat, al fons. / ()

La Plataforma en Defensa de l’Ebre demana que hi hagi govern a la Generalitat el més aviat possible. El moviment antitransvasista recorda que el buit de poder institucional debilita la defensa del cabal ambiental del riu Ebre davant la resta de l’Estat espanyol i deixa via lliure al PP per tirar endavant el nou Pacto Nacional del Agua i futurs transvasaments.

El portaveu de la Plataforma, Manolo Tomás, ha recordat que en aquests moments no hi ha ningú que defensi els interessos del tam final del riu. “En les reunions que fa el ministeri totes les comunitats autònomes de la conca de l’Ebre han estat representades al màxim nivell. Catalunya no, perquè amb el 155 la màxima autoritat de Catalunya és la ministra Tejerina”, alerta Tomàs.

A tot això la Plataforma prepara ja la setzena Assemblea General, que tindrà lloc el dissabte 12 de maig a les vuit de la tarda al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa i on s’analitzaran diversos temes com ara la gestió dels sediments, l’increment dels regadius o el seguiment de la lluita jurídica contra el Pla Hidrológic de la Conca del’Ebre.

Joan Antoni Panisello, portaveu de la Plataforma, ha explicat que en principi no es preveuen mobilitzacions i insisteix en la idea de que es necessitat un govern. “Mobilització no en plantejarem cap perquè no és el moment. Ara és el moment de treballar i aclarir moltes coses per part dels polítics”, diu Panisello. I afegeix: “És hora de formar govern a Catalunya. Per a la nostra lluita, ens fa falta aquest interlocutor primari que és el govern de Catalunya”

La Plataforma ha deixat clar, això sí, que en cas que es presentés el Pacto Nacional del Agua la resposta seria immediata. De cara a la setzena assemblea la Plataforma ha convidat una de les veus més conegudes de l’ecologisme espanyol com és Santiago Martín Barajas, representant d’Ecologistes en Acció al Consejo Nacional del Agua.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?