Últimas noticias Hemeroteca

El "violador de la Verneda" surt de la presó "molt penedit"

Ha quedat en llibertat després de complir 20 anys de condemna per 17 agressions sexuals

L'entrada del centre penitenciari Brian 2, on ha complert 20 anys de condemana el "violador de La Verneda" /

El conegut com a "violador de la Verneda", Gregorio Cano, ha afirmat avui que està "molt penedit" dels delictes que va cometre i ha assegurat que ha aconseguit rehabilitar-se, al quedar en llibertat aquesta matinada després de complir vint anys de condemna per 17 agressions sexuals.

En declaracions a diversos mitjans de comunicació després de sortir de la presó Brians 2 passades la 1 de la matinada, Cano ha "lamentat molt" les violacions que va cometre i ha demanat perdó a les víctimes, "a les que vaig fer tant de mal".

"Estic molt penedit, m'ha intentat treure la vida diverses vegades, perquè no es mereix ningú el que jo vaig fer", ha assegurat el "violador de la Verneda".

Els Mossos d'Esquadra tenen previst sotmetre a Gregorio Cano a una vigilància "no invasiva" en considerar l'administració de justícia que en el temps que ha estat tancat a la presó no s'ha rehabilitat.

Malgrat això, Gregorio Cano ha assenyalat en sortir de la presó que els programes de rehabilitació d'agressors sexuals que existeixen en els centres penitenciaris "són efectius si un vol; si un no vol seguirà igual, i jo ho he aconseguit", ha assegurat.

Gregorio Cano ha sortit de presó avui després de complir els 20 anys de presó que la llei preveu com a màxim, dels 167 que se'ls van imposar per les 17 agressions sexuals de les que es va confessar autor, comeses entre el 23 de febrer de 1997 i l'1 de maig de 1998 en portals i edificis despoblats de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Montcada i Reixac (Vallès Occidental).

Institucions Penitenciàries va comunicar a principi d'aquest mes a la Fiscalia l'excarceració del violador múltiple i va alertar de què no se'l considera rehabilitat, d'acord amb els informes dels responsables tractament del centre penitenciari en el que ha complert la seva condemna.

A més d'ordenar a la policia catalana el seu seguiment, la Fiscalia ha requerit als Mossos d'Esquadra que es posin en contacte amb les víctimes del violador per avisar-les de la seva excarceració.

Tal com preveuen els protocols, els Mossos d'Esquadra oferiran protecció a les víctimes, que podran disposar de custòdia policial com a mínim durant el període d'un mes, prorrogable, des de l'excarceració del violador múltiple.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?