Sociedad

Els educadors de carrer de Barcelona, en peu de guerra

Una trentena d'educadors que atenen les persones sense sostre, amenacen amb anar a la vaga per les seves condicions laborals. Han entregat una carta als responsables municipals d'aquest servei. Volen fer una demanda col·lectiva al Tribunal Laboral i a inspecció de Treball.

Els treballadors han penjat pancartes al seu lloc de treball. / Sis En Lluita

Barcelona

Són trenta educadors del Servei d'Inserció Social (SIS) que treballen en equips de medi obert, al carrer, la majoria de casos ajudant a les persones sense llar a trobar un equipament. La carta l'han enviat als responsables municipals d'aquest servei, entre ells la tinenta d'alcaldia de drets socials Laia Ortiz, la cap dels educadors de carrer, Marina Mañas o el responsable del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.

Tot i ser treballadors municipals, aquests educadors contracta una empresa, Asispa, perquè el servei està externalitzat. A la carta, a la que ha tinguit accés SER Catalunya, els treballadors diuen que aquesta empresa no els paga el plus de nocturnitat ni les pagues extres que consten al conveni, que quan estan de baixa no cobren tot el sou, i que tampoc els deixen fer el dia de lliure disposició. Alhora denuncien que el vehicle per transportar les perones en cadira de rodes porta temps avariat. Quan funciona, afegeixen, tampoc els serveix de massa, perquè les cadires no hi caben, i sovint tampoc hi ha espai per les pertinences dels sense llar. També reivindiquen més hores de formació professional, que l'empresa no compleix.

Els treballadors demanen a l'ajuntament que els ajudi a fer escoltar les seves demandes perquè, segons ells, l'empresa ja els hi ha donat un no rotund.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00