Sociedad

La Generalitat desencalla la variant conjunta de Sils i Riudarenes

Cada dia creuen pel mig aquestes dues poblacions uns 8.000 cotxes.

De moment ha adjudicat la redacció dels possibles traçats d'una obra que està valorada en uns 46 milions d'euros.

L'alcalde de Riudarenes celebra que després de tants anys de parlar-ne, finalment es “posin les piles”.

Riudarenes

La futura variant superarà els dos pobles mitjançant un traçat de 7 kms que arrencarà on la C-63 entronca amb l'A-2 i finalitzarà al nord de Riudarenes.

Tindrà un carril per sentit de 3’5 mts, vorals d'1’5 mts i encreuaments com el que connectarà amb la carretera que porta a Mallorquines. I serà compatible amb la futura variant de Santa Coloma de Farners, de la que se n'està redactant el projecte constructiu.

L'objectiu és evitar que bona part dels 8.000 cotxes i camions que cada dia es veuen obligats a creuar Sils i Riudarenes pel mig, no ho hagin de fer.

Zona d'afectació de la variant conjunta de Sils i Riudarenes. / Imatge: Generalitat de Catalunya

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, diu que quan sigui una realitat, la vida a aquests pobles millorarà molt i que 25 anys després de què es plantegés per primer cop, ara no tenen pressa i volen que el traçat escollit sigui el de màxim consens.

Per Gironès, ja és positiu que s’hagi desencallat i que l’administració s’hagi “posat les piles”.

El que ha adjudicat la Generalitat és la redacció de les diferents alternatives de traçat que s'han de sotmetre a informació pública i el tràmit d'impacte ambiental que tota obra d'aquestes característiques ha de superar.

Aquests treballs han estat adjudicats per 275.000 euros i la variant es calcula que acabarà costant de l'ordre de 46 milions d'euros.

Maçanet-Sils

El delegat del govern, Enric Millo, ha confirmat que el desdoblament de l'N-II entre Maçanet i Sils -l'últim tram en obres de Girona cap al sud- estarà acabat "a la tardor" però que, segurament, s'hi podrà circular abans.

Aquests 4 kms hauran costat 24'5 milions d'euros, després de les modificacions introduïdes al projecte. Sobre els trams de Girona cap al nord, Millo ha dit que invertiran 5 milions d'euros per tenir enllestits tots els projectes constructius abans d'acabar l'any.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00