Últimas noticias Hemeroteca

La Generalitat desencalla la variant conjunta de Sils i Riudarenes

  • Cada dia creuen pel mig aquestes dues poblacions uns 8.000 cotxes.
  • De moment ha adjudicat la redacció dels possibles traçats d'una obra que està valorada en uns 46 milions d'euros.
  • L'alcalde de Riudarenes celebra que després de tants anys de parlar-ne, finalment es “posin les piles”.

La futura variant superarà els dos pobles mitjançant un traçat de 7 kms que arrencarà on la C-63 entronca amb l'A-2 i finalitzarà al nord de Riudarenes.

Tindrà un carril per sentit de 3’5 mts, vorals d'1’5 mts i encreuaments com el que connectarà amb la carretera que porta a Mallorquines. I serà compatible amb la futura variant de Santa Coloma de Farners, de la que se n'està redactant el projecte constructiu.

L'objectiu és evitar que bona part dels 8.000 cotxes i camions que cada dia es veuen obligats a creuar Sils i Riudarenes pel mig, no ho hagin de fer.

Zona d'afectació de la variant conjunta de Sils i Riudarenes. / Imatge: Generalitat de Catalunya

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, diu que quan sigui una realitat, la vida a aquests pobles millorarà molt i que 25 anys després de què es plantegés per primer cop, ara no tenen pressa i volen que el traçat escollit sigui el de màxim consens.

Per Gironès, ja és positiu que s’hagi desencallat i que l’administració s’hagi “posat les piles”.

El que ha adjudicat la Generalitat és la redacció de les diferents alternatives de traçat que s'han de sotmetre a informació pública i el tràmit d'impacte ambiental que tota obra d'aquestes característiques ha de superar.

Aquests treballs han estat adjudicats per 275.000 euros i la variant es calcula que acabarà costant de l'ordre de 46 milions d'euros.

Maçanet-Sils

El delegat del govern, Enric Millo, ha confirmat que el desdoblament de l'N-II entre Maçanet i Sils -l'últim tram en obres de Girona cap al sud- estarà acabat "a la tardor" però que, segurament, s'hi podrà circular abans.

Aquests 4 kms hauran costat 24'5 milions d'euros, després de les modificacions introduïdes al projecte. Sobre els trams de Girona cap al nord, Millo ha dit que invertiran 5 milions d'euros per tenir enllestits tots els projectes constructius abans d'acabar l'any.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?