Últimas noticias Hemeroteca

Impacte de Primera

El Girona FC a Primera Divisió suposa un impacte econòmic de 22’5 milions d'euros per la demarcació. Un estudi fet per la Cambra de Comerç demostra que la repercussió més gran (8 M€) correspon a l'impacte de la marca Girona al món. El sector serveis ingressa més 6 M€ amb els aficionats dels equips rivals.

Els jugadors del Girona celebren un dels gols de la victòria contra el Real Madrid en el partit de major afluència a Montilivi en el que portem de temporada; 13.383 espectadors. /

Dels 22’5 milions d’euros d'impacte, el 27% se l'emporta el sector serveis. Són hotels, restaurants, comerços i consum en general que ingressen més de 6 milions d'euros. Diners que deixa l'equip i l'afició rival i els àrbitres. Segons l'estudi, els aficionats dels equips rivals passen un mínim d'una nit d'hotel a Girona i es gasten uns 110 euros, la delegació del club visitant es calcula que fa una despesa d'allotjam,ent i restauració de 275€ per persona i els equips arbitrals uns 150 euros per personsa. L'augment que percep el sector serveis també beneficia a altres sectors com la indústria o els transports que, segons aquest estudi de la Cambra, guanyen 1'3 milions d'euros.

Un altre 30% d'aquests 22'5 milions d'impacte resulta de l'augment del pressupost del club (ha passat de 9 milions a 44 aquesta temporada) i això reverteix a molts sectors de l'economia de Girona amb un total d'uns 6'9 milions d'euros.

Però qui en surt més beneficiat, és la marca, el nom de Girona al món, que –calculen- suposa un impacte de 8 milions d'euros (el 35% del total de 22'5 MEUR) per l'efecte mediàtic.

El director de la Cambra de Comerç de Girona, Eduard Torrent, diu que les dades són "realistes" i "conservadores" i tenen opció d'incrementar:

Eduard Torrent, Cambra de Comerç / Impacte del Girona FC en l'economia de la província

Que l’impacte econòmic vagi a més dependrà, entre d’altres coses, de l'increment del pressupost del club la propera temporada (que hi serà), i de la possibilitat de tenir més abonats i socis (un número encara baix comparat amb equips de primera divisió). Això va lligat a l'aforament de l'estadi de Montilivi, que ara mateix és de 13.500 espectadors però que podria créixer.

Per fer l'estudi s'han barrejat dades teòriques i reals a partir del balanç fet dels partits jugats fins a mitjans d'abril a Montilivi i tenint en compte que el Girona es mantindria a Primera Divisió.

El balanç no recull, en canvi, l'opció de què l'equip jugui a Europa la pròxima temporada. Aquesta possibilitat, a hores d’ara, encara continua oberta.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?