Últimas noticias Hemeroteca

UGT diu que hi ha 1.600 falsos autònoms al sector carni

El sindicat diu que hi ha en marxa expedients oberts a, com a mínim, tres empreses i reclama a l'administració que faci complir la nova llei de cooperatives catalana, que equipara les condicions laborals de tots els treballadors del sector carni.

Una imatge d'arxiu. /

Són 1.600 persones (un de cada 4 treballadors del sector, segons UGT) que, tot i treballar a la mateixa empresa i fer la mateixa feina que altres que estan contractades pel règim general, cobren fins a un 50% menys de sou tot i treballar més hores, no tenen les mateixes cobertures, s'han de comprar el material, s'han hagut de fer autònoms sí o sí i no han tingut cap altre remei que entrar a la cooperativa per optar a aquella feina.

I això, diu la secretària del sector de l'alimentació de la UGT, Alicia Buil, va en contra de la nova llei de cooperatives catalanes, que impedeix que hi hagi diferències entre treballadors d'una mateixa empresa. Buil diu que com que l'administració no actua, no tenen més remei que denunciar.

Alicia Buil, UGT / Demanem a l'administració que intervingui. Si no, només queda denunciar.

De moment, inspecció de treball ja ha proposat una sanció de 800.000 euros per l'empresa de Vilamalla Terfrisa i, segons UGT, hi ha dues peticions més de sanció a empreses de Girona que encara s'estan tramitant.

Alicia Buil, UGT / Quan un cooperativista es posa pitjors condicions que la resta, alguna cosa falla

Buil adverteix que cal diferenciar entre infraccions a la llei o, directament frau i, de moment, les tres que s'estan tramitant són per frau.

Diu UGT que les cooperatives del sector carni que compleixen la llei són amb prou feines un 10%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?