Jueves, 23 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Trens Dignes denuncia la paràlisi de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre

La plataforma d’usuaris del tren insta insta els integrants de la Taula a començar a fer propostes de futur per al transport ferroviari del territori.

Dos trens, aturats a l'estació de Tortosa.

Dos trens, aturats a l'estació de Tortosa. / Sonia Castelló

La Plataforma Trens Dignes ha denunciat la paràlisi de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre i ha instat els seus integrants a començar a fer propostes de futur per al transport del territori. La Taula es va constituir fa 10 mesos i Trens Dignes critica que en tot aquest temps no s’hagi fet res.

Adverteixen que l’aplicació de l’article 155 a Catalunya no pot servir d’excusa i posen com a exemple l’acord que ara fa uns 20 dies van assolir cinc ajuntaments del Camp de Tarragona i el departament de Territori de la Generalitat sobre les prioritats del servei ferroviari al nord de la demarcació.

Diversos membres de Trens Dignes, en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació. / Sonia Castelló

Montse Castellà, portaveu de Trens Dignes, adverteix que amb l’entrada en funcionament de la doble via a l’horitzó, els polítics ebrencs ja haurien d’estar treballant perquè el territori no quedi despenjat. La plataforma d’usuaris retrau que mentre els polítics del Camp de Tarragona fan els deures en matèria ferroviària, els de les Terres de l’Ebre es mantenen callats. “Aquí només hi ha un càrrec destituït (l’ex delegat del Govern Xavier Pallarés), però tota la resta on són”, es pregunta Castellà sobre els membres de la Taula de Mobilitat de l’Ebre.

I afegeix: “Què fan? Perquè no es reuneixen? Per què no fan una diagnosi de tot el que està passant? No pot ser que fa 20 dies el Camp de Tarragona faci un pacte amb el departament de Territori i Sostenibilitat”. “El mateix departament que a nosaltres no ens està fent cas. Amb la connivència, és clar, dels polítics del territori que formen part d’aquesta Taula de Mobilitat que no ha fet res”, sentencia.

Entre les situacions que s’estan vivint a l’Ebre, i que segons Trens Dignes demostren l’abandonament que pateix el servei ferroviari del territori, hi ha el fet que des de fa més de tres mesos a l’estació de Tortosa no es pot pagar amb targeta de crèdit ni tampoc es poden comprar bitllets per als trens de llarg recorregut. El motiu és l’avaria d’un ordinador i que Renfe no ha reposat encara. Trens Dignes considera inadmissible que ningú hagi estat capaç de trobar una solució.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?