Sociedad

Barcelona limitarà la instal·lació de benzineres a la ciutat

L'Ajuntament ha suspès durant un any la concessió de llicències per ordenar on es podran obrir gasolineres i amb quines condicions

La bezinera de la cruïlla entre el Passeig de Maragall i el Carrer de Sant Antoni Maria Claret / Google Street Maps

Barcelona

Barcelona farà un pla per ordenar la instal·lació de benzineres a la ciutat. Perquè no hi hagi peticions de llicències mentre es redacta la nova normativa, l'Ajuntament ha suspès durant un any l'atorgament de permisos per obrir noves gasolineres o ampliar les existents.

La normativa actual permet la implantació de benzineres a la ciutat sense tenir en compte l'entorn, quan no és el mateix una zona industrial que residencial o amb equipaments com escoles i hospitals. Les benzineres són instal·lacions que poden provocar molèsties als veïns. Bàsicament perquè generen soroll, olor i suposen un elevat moviment de vehicles.

La idea de l'Ajuntament és regular aquests aspectes i mentre ho fa ha suspès l'atorgament de llicències. Durant un any només es podrà actuar a zones industrials com La Verneda, el Bon Pastor, la zona franca o el Port. I sempre que la zona on es vol actuar estigui a més de 100 metres d'hospitals, escoles o equipaments de gent gran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00