Sociedad

Més llocs de treball que titulats en FP a la Garrotxa

El 70% dels alumnes que acaben FP a l’IES Garrotxa troben feina i només el 7% és a l'atur un any després d'acabar. Tot i això, no s’aconsegueix cobrir la demanda creixent des del sector empresarial. Hi ha més oferta de llocs de treball que titulats en FP.

Estudiants de l'IES la Garrotxa. / Imatge: ACN

Olot

El 93% dels estudiants de Formació Professional de l’Institut La Garrotxa d’Olot troben feina o segueixen estudiant un any després de finalitzar els seus estudis. Sis de cada deu aconsegueixen treballar i el 30% segueix formant-se.

Només el 7% es queda a l’atur. És una xifra similar a la dels últims anys i també es dona a tot el país. La majoria dels alumnes que troben feina ho fan amb un contracte temporal i amb un sou que, això sí, ha anat en augment, segons el cap d’estudis de l’institut garrotxí, Eduard Campderrich.

Eduard Campderich, IES Garrotxa

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159298/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El que també ha augmentat ha estat la demanda d’estudiants formats a FP per part de les empreses. Des del centre garrotxí asseguren que ni omplint totes les places que tenen a l’institut es podrien cobrir les peticions des del sector empresarial.

L’IES Garrotxa té uns 500 alumnes matriculats entre la quinzena de graus de Cicle Mitjà i Superior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00