Últimas noticias Hemeroteca

70 dies d’inoperància

L’advocat de l’acusat del doble crim de Susqueda ha presentat una queixa al jutjat de Santa Coloma i a l’Audiència de Girona per la paràlisi d’aquest cas al jutjat. Benet Salellas diu que 70 dies després de l’empresonament de Jordi Magentí, la inoperància del jutjat impedeix exercir el dret de defensa.

Jordi Magentí sortint d'un escorcoll a casa seva /

Benet Salellas argumenta en l’escrit de queixa que ha enviat al jutjat d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners que s’han produit “greus episodis de tensionament del dret a defensa”. Argumenta, per exemple, que no es van notificar “les interlocutòries de prórroga del secret de sumari” i que no es proveeixen “els escrits presentats dins d’un termini raonable”. Segons l’advocat de Jordi Magentí tot això posa de manifest el “funcionament deficient” del jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners i per aquest motiu ha demanat al president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, que adopti “les mesures pertinents”.

L’advocat de l’acusat del doble crim de Susqueda recorda que 70 dies després de l’empresonament del seu client no s’ha practicat ni una sola diligència d’investigació cosa que considera una actitud irrespectuosa cap a una persona privada de llibertat.

Salellas també critica que tot i demanar-ho reiteradament encara no han pogut accedir a les gravacions que, segons els Mossos d’Esquadra, assenyalen Magentí com a únic possible autor de la mort de la jove parella del Marseme. Salellas recorda que accedir a tots els mitjans de prova és fonamental per exercir el dret de defensa.

El president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ja ha contestat la petició de Salellas i ha ordenat al jutjat que respongui tot el que el lletrat demana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?