Últimas noticias Hemeroteca

Els directors asseguren que ni s’adoctrina ni es discrimina a les escoles i instituts

  • El representant dels directors de primària i secundària de les comarques de Girona al secretariat de la Junta Central de Directors de Catalunya defensa que als centres “no hi ha conflictes, ni adoctrinament, ni alumnes discriminats”.
  • Joan Cumeras lamenta que s'utilitzi l'educació amb finalitats polítiques.

Els centres d’educació s’han blindat de les acusacions de suposat adoctrinament. El representant dels directors dels centres públics de primària i secundària gironins al secretariat de la Junta Central de Catalunya i director de l’institut Sobrequés de Girona, Joan Cumeras, diu que les investigacions i acusacions a l’escola catalana “tenen incidència nul·la” a les aules perquè el professorat segueix fent la seva feina i “no es deixa a la política entrar a les escoles i instituts”.

En declaracions a Ràdio Girona, Cumeras ha assegurat que no ha fet falta intervenir en cap cas perquè “és obvi que als centres no hi ha cap conflicte, ni s’adoctrina, ni es discrimina a cap alumne”. En tot aquest context, l’educació pública catalana continua fent la mateixa feina que els darrers cursos, no s’ha fet cap modificació curricular i és que “el model d'ensenyament públic català és d'èxit, ho demostren els resultats acadèmics i d'integració” assenyala:

Cumeras insisteix que si l'adoctrinament fos cert s’haurien presentat més denúncies abans i després de l'1 d’octubre i haurien acabat als jutjats. Recorda que les dues úniques que han prosperat (a la Seu d’Urgell i a Sant Andreu de la Barca) investiguen fets del 2 i 3 d’octubre i “no n’hi ha cap denúncia més”.

A més a més, lamenta que algunes persones utilitzin l’escola amb finalitats polítiques i assegura que els centres educatius estan treballant amb “tota normalitat al marge d’aquest circ mediàtic” i de l’intent, per part d’alguns, d'“instrumentalitzar el món educatiu”.

Per Joan Cumeras és injust el "linxament públic i la persecució" que estan patint companys de professió com els de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. “Acusacions com aquestes generen desconcert entre el professorat, són denúncies que ens sembla que estan fora de lloc, però el jutge ja les resoldrà” afegeix.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?