Últimas noticias Hemeroteca

Ada Colau: "Cal un lloguer estable i que no et facin fora sense causa justificada"

L'alcaldessa de Barcelona, que es reuneix avui al Congrés amb els grups, defensa establir un índex de referència

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reuneix amb els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats per abordar el lloguer de l'habitatge al nostre país. La pujada de preus està provocant un augment del nombre de desnonaments i dificultats per accedir a un immoble. Colau és partidària d'establir un índex de referència com existeix en altres ciutats europees. "Quan es sobrepassi aquest límit i el preu es converteixi en abusiu, pot haver-hi algun tipus d'intervenció per part de l'administració", explica.

Colau defensa també augmentar almenys a un mínim de cinc anys la durada de lloguer. "Necessitem augmentar l'estabilitat del lloguer, que no et puguin fer fora sense causa justificada, ¿quin projecte de vida es pot fer si no us renoven o poden pujar-te el preu el que vulguin? Tots entenem que hi hagi una pujada raonable. Si té una família o persones al teu càrrec, el lloguer actual et dóna zero estabilitat ", afirma.

L'alcaldessa de Barcelona recorda que estem assistint a pujades del lloguer de 20 i 30% al centre de les ciutats mentre els salaris no pugen i la precarietat es cronifica. "El problema del lloguer no és només un problema de les classes més vulnerables, sinó també de les classes mitjanes. Té un impacte econòmic i és un problema que afecta el model de ciutat".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?