Últimas noticias Hemeroteca

Urbanisme tomba el macrocàmping a Garriguella

  • Veu el projecte "desproporcionat" perquè permet allotjar el doble de persones de les que viuen al municipi.
  • Urbanisme anuncia que posaran en marxa un pla director per “endreçar” el sector del càmping i no descarten una moratòria.

Imatge d'una de les protestes contra la construcció del càmping a Garriguella /

El macrocàmping de Garriguella es plantejava en un espai de 17’5 hectàrees i, en ple funcionament, podia arribar a allotjar 2.000 persones, gairebé la meitat en uns 260 bungalows i mobile homes. Això suposa multiplicar per dos el nombre d'habitants que té aquest municipi de l'Alt Empordà.

També incorporava 8.800 m2 d’instal·lacions físiques com la recepció o restaurants.

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, diu que pretenien fer “una altra ciutat” i que tot i que no incompleix cap norma urbanística, el descarten per desproporcionat i perquè no casa amb l'entorn.

De fet, Serra ha anunciat que la Generalitat és a punt d'engegar un pla director per “endreçar” un sector que té una normativa “extremadament genèrica” i que podria anar acompanyat d’una moratòria:

I és que per posar un càmping –ha recordat- només fa falta sòl no urbanitzable i que el Pla Urbanístic del Municipi on es vol instal·lar en prevegui un.

Serra ha dit que a Catalunya en aquests moments hi ha 357 càmpings i que la majoria tenen molta més envergadura de la que es pensava quan es van començar a autoritzar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?