Sociedad

Les freqüències de tren de la R16 pujaran a 12 per sentit amb la doble via

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, anuncia que el temps de trajecte també es veurà reduït. Només vuit dels 12 trens s'aturaran a l'estació de Tarragona ciutat

Dos trens, aturats a l'estació de Renfe a Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

Quan entri en funcionament la doble via entre Vandellós i Tarragona, les freqüències de tren entre Tortosa i Barcelona passaran de les 10 diàries per sentit a 12. Ho ha avançat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui ara fa uns dies es va reunir amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per parlar de la nova ordenació del servei ferroviari de la ciutat.

L’ampliació de freqüències que preveu el departament de Territori i Sostenibilitat per a la línia R16, però, comportarà que només 8 dels trens per sentit pararan a l’estació de Tarragona ciutat. Els altres quatre ho faran a l’estació de l’AVE a La Secuita i Perafort.

La taula de mobilitat

Meritxell Roigé ha fet l’anunci de les novetats en el servei ferroviari de la línia R16uns dies després que la plataforma Trens Dignes denunciés la inactivitat de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. Roigé ha defensat que, tot i no reunir-se, es treballa igual. “Qui presideix la taula de mobilitat és el delegat del Govern i vam creure pertinent no reunir la taula mentre no hagués govern. Per respecte al que serà el proper delegat o delegada que no es reunís. Però això no suposa que no estiguem fent feina”, ha dit.

L’alcaldessa de Tortosa ha volgut destacar que els trens que pararan a Tarragona ciutat veuran escurçat el temps de trajecte a Barcelona en 10 minuts i que pararan a l’estació del Prat de Llobregat per qui vulgui anar a l’aeroport. També que els quatre trens diaris que pararan a l’estació de l’AVE seran trens semi-ràpids Alvia que arribaran a Barcelona en 1 hora i 48 minuts.

Segons la darrera previsió del ministeri de Foment, la doble via entre Vandellós i Tarragona hauria d’entrar en funcionament la propera tardor. Per a aleshores, l’alcaldessa de Tortosa ha demanat al Govern espanyol que es mantinguin les aturades de l’Euromed a l’estació de l’Aldea i que també es permeti als usuaris de les Terres de l’Ebre poder viatjar al País Valencià amb aquest tipus de tren.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00