Sociedad

“El nostre president és Puigdemont. Insistirem i l’investirem”

Quim Torra fa un discurs netament independentista, amb força gestos cap a la CUP, que tanmateix no l’ha aplaudit quan ha acabat

“El nostre president és Puigdemont. Insistirem i l’investirem”

Quim Torra, assenyala que "el nostre president és Puigdemont" i que "serem lleials al mandat de l'1-O" / ACN

Barcelona

El discurs de Quim Torra no ha arribat a l’hora de durada i ha estat clarament independentista, amb apel·lacions al diàleg però amb la promesa "de ser lleials al mandat de l'1 d'octubre i construir un estat independent en forma de república"

Torra ho ha deixat clar: “El nostre President és Puigdemont, jo no hauria d’estar aquí , insistirem i l’investirem”. República ha estat una paraula que ha repetit a bastament i les crítiques a l’actuació de l’Estat en els últims mesos han estat dures, encara que també ha fet apel·lacions al diàleg a Mariano Rajoy (en castellà) i Jean Claude Juncker (en anglès).

“¿Hablamos, señor Mariano Rajoy?” ha apuntat Quim Torra, qui també ha recordat que Felip de Borbó, quan era Príncep de Girona, va dir que “Catalunya serà el que els catalans vulguin”, però hem acabat amb “presos polítics i exiliats”. “Majestad, así no”, ha afirmat Torra, que ha arrencat una ovació de la seva bancada.

Torra s’ha compromès a crear un comissionat per desmuntar el 155 i a retirar “la demanda ignominiosa” contra els promotors del 9-N signada per la Generalitat. I no hi ha hagut grans concrecions del programa de Govern perquè ha assumit el que va detallar Jordi Turull en la investidura que no va prosperar.

Quim Torra, com deiem, ha parlat, i molt, de república: “Avui ens desfem del passat, del 155 i obrim un nou futur. Construïm junts Catalunya i República” Però no sembla que hagi satisfet els diputats de la CUP, que seran decisius perquè pugui aconseguir la investidura. Quan ha acabat el discurs, els cupaires no han aplaudit i s’han quedat asseguts al seu escó.

Hi ha hagut cinc ovacions de la bancada independentista a Quim Torra. I una d'irònica dels diputats de Ciutadans, quan el candidat ha parlat de superar els insults. Així han recordat els polèmics tuits de Torra

A la tarda serà el torn dels grups, però Inés Arrimadas (C's), a Twitter, ja ha reiterat que li ha semblat "més del mateix" i Xavier García Albiol, del PP, ha apuntat que el discurs de Quim Torra ha estat “incendiari” i “radical”

“El nostre president és Puigdemont. Insistirem i l’investirem”


Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00