Sociedad

La falta de govern també afecta la justícia

Mig any sense govern a Catalunya ha impedit desencallar nous edificis i millores urgents previstes pels jutjats de les comarques de Girona. No s'ha pogut posar en marxa el nou jutjat de família, ni millorar el de Santa Coloma de Farners, critica el president de l'Audiència de Girona, que reclama 4 jutjats nous per acabar amb la saturació i la lentitud.

Imatge d'arxiu. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Diu el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, que "per anar bé" i rebaixar la sobrecàrrega de treball i, per tant, el temps d'espera, cal un jutjat nou a Sant Feliu de Guíxols, un parell de nous de primera instància a Girona ciutat i un altre jutjat a Figueres (per dividir el treball i que uns jutjats es dediquin a la primera instància i els altres a temes penals).

Lacaba diu que la manca de govern no ha permès tampoc desencallar la precària situació dels jutjats de Santa Coloma de Farners, que a finals d'any passat s'havien d'unificar en un sol edifici (encara no ha passat).

Tampoc s'ha pogut posar en marxa el nou jutjat de família de Girona –afegeix- que està a punt i que ha descongestionar l'únic de família que hi ha ara. Ara mateix, explica Lacaba, triga molts mesos a resoldre temes temes de custòdia de fills.

Fernando Lacaba, president de l'Audiència de Girona

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159531/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El que tampoc s'ha pogut desencallar i és urgent, diu Lacaba, és la convocatòria de places de funcionaris. Són interins més de la meitat dels que treballen a la demarcació i això, diu, genera molta inestabilitat i mobilitat i afecta als ciutadans que tenen causes obertes als jutjats.

Confia que es consistitueixi el nou govern d'immediat i poder desencallar tots aquests temes que fa més de sis mesos, diu, que no es mouen degut a la situació de la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00