Últimas noticias Hemeroteca

Les obres a l'exterior de l'antic Bulli poden continuar

Després de tenir les obres de Cala Montjoi aturades durant 2 anys, Ferran Adrià pot reprendre-les a partir d'avui. L’Ajuntament de Roses ha concedit la llicència per acabar l’accés i un aparcament que inicialment no estaven inclosos al projecte.

El març del 2016 el consistori va ordenar l'aturada de les obres que s'estaven fent a l'exterior de l'edifici anomenat Bulli1846 perquè no constaven al projecte inicial i també van denegar-li la llicència ara fa un any perquè les modificacions fetes al projecte no superaven les exigències fixades en un espai que forma part d'un Parc Natural.

Urbanisme, però, ja va donar llum verda a les modificacions a l’estiu i el consistori ha atorgat la llicència d'obres necessària per poder construir un aparcament i un pavelló d'accés per a visitants.

Montse Mindan, alcaldessa de Roses / El projecte del Bulli és millor ara

L'alcaldessa, Montse Mindán, diu que les millores són substancials, limiten molt l'impacte ambiental i espera que els treballs ja no es tornin a aturar i que es pugui obrir l’espai el primer semestre del 2019.

Les obres estaven aturades a l'exterior de l'edifici però les de dins –que l’han de convertir en un museu-laboratori sobre gastronomia- han seguit avançant durant tots aquests mesos. L'ampliació de l'edifici preexistent –l’antic restaurant que durant 5 anys va ser el millor del món- es va limitar a un 20%, que és el màxim que permet la normativa del Parc Natural.

Per anar més enllà caldria una reforma de la llei que en un primer moment es va anunciar però que, finalment, va quedar en un calaix.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?