Últimas noticias Hemeroteca

El Barça comunica la suspensió a 2.823 socis abonats

Gairebé tres mil socis abonats del Barça comencen a rebre la notificació de la seva suspensió cautelar

Són els 2.823 socis que el Barça té identificats per cedir indegudament el seu abonament a una xarxa organitzada de revenda d´entrades.

Ara cinc instructors del club han d´avaluar cas per cas quants diners van obtenir a canvi de la cessió de les dades i del codi QR que figura en els seus abonaments, i determinar si ho van fer ocasionalment o sistemàticament i en funció d´això s´exposaran a sancions disciplinàries que van de la suspensió temporal a l´expulsió.

Fins i tot s´exposen a conseqüències penals perquè el Barça la seva acció i investigació per desmantellar aquesta xarxa massiva de frau l´ha comunicat als Mossos i la traslladarà al jutge.

El “modus operandi”

El Barça ja feia temps que tenia indicis del frau, però va ser en el partit contra el Madrid del 6 de maig que va activar un operatiu de seguretat amb 120 empleats.

La xarxa de revenda oferia diners al soci a canvi de, probablement, escanejar o fotografiar les dades de l´abonament i del codi QR, en una operació ràpida.

Amb aquestes dades falsificaven una entrada, que duia incorporada la targeta QR, i preus molt per sobre de la taquilla. El model a simular per fer les entrades falsificades és la pròpia entrada en forma de paper que pots treure legalment a través de la web.

No cal dir que si s´entra amb l´entrada falsificada, després ja no pots entrar amb l´abonament que s´ha fet servir per falsificar-la però ja diuen fonts del club que en cap dels 2.823 socis interceptats van coincidir abonament legal -plàstic- i entrada falsificada -paper-.

Com que és possible que el frau encara existeixi, el Barça no ha volgut explicar exactament com detecten el frau en els accessos.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?