Sociedad

El Barça comunica la suspensió a 2.823 socis abonats

Gairebé tres mil socis abonats del Barça comencen a rebre la notificació de la seva suspensió cautelar

Getty Images

Barcelona

Són els 2.823 socis que el Barça té identificats per cedir indegudament el seu abonament a una xarxa organitzada de revenda d´entrades.

Ara cinc instructors del club han d´avaluar cas per cas quants diners van obtenir a canvi de la cessió de les dades i del codi QR que figura en els seus abonaments, i determinar si ho van fer ocasionalment o sistemàticament i en funció d´això s´exposaran a sancions disciplinàries que van de la suspensió temporal a l´expulsió.

Fins i tot s´exposen a conseqüències penals perquè el Barça la seva acció i investigació per desmantellar aquesta xarxa massiva de frau l´ha comunicat als Mossos i la traslladarà al jutge.

El “modus operandi”

El Barça ja feia temps que tenia indicis del frau, però va ser en el partit contra el Madrid del 6 de maig que va activar un operatiu de seguretat amb 120 empleats.

La xarxa de revenda oferia diners al soci a canvi de, probablement, escanejar o fotografiar les dades de l´abonament i del codi QR, en una operació ràpida.

Amb aquestes dades falsificaven una entrada, que duia incorporada la targeta QR, i preus molt per sobre de la taquilla. El model a simular per fer les entrades falsificades és la pròpia entrada en forma de paper que pots treure legalment a través de la web.

No cal dir que si s´entra amb l´entrada falsificada, després ja no pots entrar amb l´abonament que s´ha fet servir per falsificar-la però ja diuen fonts del club que en cap dels 2.823 socis interceptats van coincidir abonament legal -plàstic- i entrada falsificada -paper-.

Com que és possible que el frau encara existeixi, el Barça no ha volgut explicar exactament com detecten el frau en els accessos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00