Últimas noticias Hemeroteca

Demanen que el model gironí de salut mental s’implanti a la resta de Catalunya

A Girona es fan la meitat d'ingressos hospitalaris de malalts mentals que a la resta de Catalunya perquè el model descentralitzat que s'aplica aconsegueix que el 90% dels pacients no abandoni el tractament. Les associacions de familiars demanen que s'implanti a tot Catalunya.

Girona va tancar fa anys els centres de llarga estada per a malalts mentals i té la taxa d’ingressos més baixa de Catalunya. Això s’ha aconseguit perquè es fa un millor seguiment dels pacients ja que els especialistes de l’hospital i els de l’atenció primària treballen totalment coordinats i també estan en contacte permanent amb les entitats del territori que atenen o donen feina a persones amb problemes de salut mental.

El de Girona és un model de referència també per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) però encara no s'ha estès a la resta de demarcacions de Catalunya, recorda Claudi Camps, director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'IAS.

Claudi Camps, Salut Mental / El model gironí de salut mental és un referent

Però quan els pacients amb problemes de salut mental són fora de l'hospital gairebé el 90% viuen a casa dels seus familiars. Les associacions de famílies (L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques amb 20 anys d'història) demanen més habitatges tutelats i també més suport per ajudar-los a trobar feina en empreses ordinàries.

Les famílies també tenen representació a l'estructura de gestió de la Xarxa de Salut Mental de Girona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?