Últimas noticias Hemeroteca

Joves del Casc Antic de Barcelona passen dels furts als robatoris violents

  • Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detectat que nois magribins, alguns extutelats per la Generalitat, estan protagonitzant una onada d'estrebades al centre de la capital catalana
  • La policia té en marxa un dispositiu per controlar la zona amb agents d'uniforme i de paisà

Imatge del carrer Princesa de Barcelona / ()

Els robatoris violents, la majoria estrebades, estan pujant sensiblement al districte de Ciutat Vella a Barcelona, sobretot de cadenes i rellotges de gamma alta que valen molts diners. Els presumptes autors són joves magribins, alguns d'ells extutelats per la Generalitat, que es mouen pel voltant del Casc Antic de Barcelona i que han canviat els furts per robatoris violents, segons reconeix la policia. Els Mossos i la Guàrdia Urbana tenen muntat un operatiu per intentar frenar-ho i donar seguretat a veïns i comerciants.

L'Alessio es un noi italià que viu a Barcelona i que fa una setmana va patir una estrebada al carrer Sant Pau, en ple Raval. Assegura que sortia de treballar quan el van abordar un grup de nois, i a empentes i insults, li van arrencar la cadena d'or que duia al coll. "Era del meu baptisme i té sobretot un valor sentimental", explica l'Alessio, que fa cua a la comissaria dels Mossos a Ciutat Vella per presentar una denúncia.

L'Alessio és italià però no és turista tot i que ell creu que ho sembla. Viu i treballa a Barcelona. "Aquests joves es fixen sobretot en turistes per robar-los la cartera o el rellotge car que porten al canell", expliquen fonts policials. Els presumptes lladres són joves, d'entre 18 i 21 anys, d'origen marroquí i algerià que deambulen pel centre de Barcelona, especialment al Gòtic, i que han fet una escalada en els seus delictes, segons ha explicat en declaracions a SER Catalunya l'intendent Toni Sànchez, cap dels Mossos a Ciutat Vella.

Segons Sánchez "ja no se'ls veu inhalant cola pel carrer com abans però tenim la sospita que consumeixen un altre tipus de substàncies", que en alguns casos compren en els narcopisos de la zona. Un dels objectius és esbrinar on col·loquen les joies, rellotges o carteres que roben, qui ho compra, quant els paguen i què fan després amb aquests diners. "Joves, alguns menors tutelats, que no treballen ni tenen ingressos porten sabatilles esportives noves valorades en 170 euros i les paguen al comptat a la botiga. És evident d'on treuen tants diners de cop", reflexiona un policia experimentat que patrulla pel centre de Barcelona.

Dos menors es posen sabatilles esportives valorades en 170 euros i acabades de comprar al comptat en una botiga del centre de Barcelona / CADENA SER

Entre els joves detinguts també hi ha alguns menors d'edat i no van armats, segons la policia. El que fan en aquests casos és posar-los en mans de la fiscalia de menors. Fa una setmana, per exemple, al carrer Sant Pere més Alt, tres nois (dos de 17 anys i un de 13) van fer una estrebada a una turista francesa per robar-li la bossa de mà i la van fer caure a terra provocant-li un fort cop al cap. Al carrer Princesa, 4 nois van fer caure a terra un home per robar-li un rellotge d'una marca de luxe.

El cap dels Mossos a Ciutat Vella explica que tenen en marxa un dispositiu conjunt amb la Guàrdia Urbana de Barcelona per donar seguretat als veïns, comerciants i turistes amb agents de paisà i d'uniforme. "La idea és tenir molta presència i si no ens veuen interactuar amb ells perquè sàpiguen que hi som". Per la policia és clau rebaixar la sensació d'inseguretat que es viu.

En els últims 15 dies també hi ha hagut estrebades semblants a l'Eixample. Al Passeig de Gràcia, per exemple, 5 joves van acorralar un home, li van clavar un cop de puny i li van robar un rellotge valorat en 160.000 euros. Al carrer Diputació amb Pau Claris 4 persones van envoltar dues víctimes i els van robar dos rellotges més de 30.000 euros cada un.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?