Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

Barcelona acosta l'economia social i el cooperativisme als joves

L'Ajuntament ha posat en marxa diferents iniciatives per explicar a alumnes d'institut i membres d'entitats juvenils com es crea i com funciona una cooperativa

Barcelona vol acostar l'economia social i solidària i el cooperativisme als joves, en un moment en el que la creació d'aquest tipus d'empreses s'ha doblat a la ciutat. L'Ajuntament ha posat en marxa un programa pilot a l'educació secundària i la formació professional per explicar de manera pràctica com es crea una cooperativa. I també posa en contacte universitats i entitats d'aquest tipus d'economia perquè els estudiants puguin fer pràctiques en aquestes organitzacions.

Alumnes de tres instituts de Barcelona han aprés durant aquest curs que és i com funciona una cooperativa i estan a punt de posar el seu projecte en marxa. Un dels que ha participat en aquesta prova pilot és l'Institut de Nàutica de Barcelona que té preparat un projecte de cooperativa que es dedicarà a reparar embarcacions. Un grup d'alumnes del Salvador Seguí han dissenyat una empresa per fer tasques de mediació comunitària. I en el cas de l'Institut Maria Espinalt, han optat per un servei de reparació i lloguer de bicicletes.

De cara al curs que ve, participaran 6 centres en aquest projecte de cooperatives d'alumnes. A més, a partir del mes de setembre, també es desenvoluparan projectes d'Aprenentatge i Servei vinculats a les economies comunitàries que seran obligatoris en alguns cursos de l'ESO.

El comissionat d'economia social, Álvaro Porro, diu que iniciatives com aquestes intenten explicar que l'esperit emprenedor també pot ser cooperativista. Segons Porro, "habitualment quan es parla d'emprenedoria es fa en clau d'empresa mercantil i no des del punt de vista de les cooperatives que impliquen uns valors diferents, pràctiques de gestió col·lectiva i de democràcia interna".

Fora de l'àmbit estrictament educatiu, l'Ajuntament impulsa una cooperativa de joves a Sarrià Sant Gervasi, inspirada en les que funcionen des de fa anys al Quebec, a Canadà. Hi participaran una quinzena de joves d'entre 18 i 21 anys. Ara s'està dissenyat el projecte amb la participació del districte, entitats d'economia social i solidària i altres agents.

D'altra banda, d'Ajuntament ha posat en marxa una secretari tècnica que posa en contacte universitats i iniciatives d'economia social amb la idea que estudiants puguin fer pràctiques en aquestes organitzacions. Ara mateix hi ha 8 entitats que ja compten amb estudiants d'arquitectura, econòmiques o comunicació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?