Últimas noticias Hemeroteca
OPEN DE AUSTRALIA OPEN DE AUSTRALIA Sigue en directo el partido Nadal-De Miñaur de tercera ronda

Un 2% menys d'hipoteques el primer trimestre del 2018

El col·legi d'APIS creu que un dels factors que ho expliquen és el clima polític, que ha influït en el comprador estranger. L'import mitjà d'aquestes hipoteques també ha baixat respecte a dotze mesos enrera però confirma la puja de preus dels últims anys.

Pisos al centre de Girona. /

Segons l'INE, entre gener i març de 2018 es van firmar 1.447 hipoteques a les comarques de Girona per comprar un habitatge, 26 menys que el mateix període del 2017 i 14 menys que els tres primers mesos del 2016.

El president del col·legi d'APIS de les comarques de Girona, Joan Company, diu que en aquest descens hi ha influït la situació política que viu Catalunya perquè moltes d'aquestes operacions es van coure el darrer trimestre del 2017, just en ple post 1 d'octubre, i molts dels clients són estrangers.

Joan Company, APIS / El clima polític ha frenat al comprador estranger

L'import mitjà de les hipoteques va ser de 121.000 euros, un 4% menys que fa dotze mesos però un 10% més que el primer trimestre del 2016.

Segons Company, els preus estan segueixen pujant a l'entorn del 12% tot i que en municipis com Girona les puges poden arribar al 18% i en d'altres com Figueres o Olot estan completament estancats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?