Últimas noticias Hemeroteca

Una escola amb magnetisme

  • L'Escola Àgora de Sant Narcís de Girona, en col·laboració amb el Museu del Cinema, ha començat a fer un projecte educatiu innovador per aconseguir que el centre tingui magnetisme i es converteixi en atractiu pel barri i per la ciutat.
  • És el projecte Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, que pretén acabar amb la segregació escolar i evitar que determinats centres es converteixin en escoles gueto.

Escola Àgora, al barri de Sant Narcís de Girona /

El projecte Magnet és un programa inspirat en les "magnet schools" americanes que funcionen des dels anys setanta i consisteix en crear un nou projecte atractiu i innovador, que tingui magnetisme, per impulsar una escola, evitar que es converteixi en gueto i fer-la de referència per les famílies del barri i de la ciutat, així com per la comunitat educactiva. 

És un projecte impulsat per la Fundació Jaume Bofill i el Departament d'Ensenyament que aquest curs el desenvolupen 9 centres educatius a Catalunya, entre ells, l'escola Àgora del barri de Sant Narcís de Girona que ha estat seleccionada per fer durant els propers 4 cursos aquest projecte d'innovació eduactiva. Juntament amb el Museu del Cinema faran de la comunicació audiovisual la protagonista de l'escola i del currículum escolar del centre. 

La directora de l'escola Àgora, Montse Marquet, diu que esperen seduir famílies autòctones del barri que ara se'n van a altres centres i "aconseguir aules més heterogènies d'alumnes per un millor intercanvi d'experiències i vivències":

De P3 a 6è ha començat a adaptar algunes de les assignatures als mitjans audiovisuals o a les tecnologies i han creat, per exemple, un taller de realitat augmentada. Durant aquests quatre cursos, l'escola tindrà el suport del Museu del Cinema de Girona per crear nous continguts i per formar el professorat en el llenguatge audiovisual. A l'escola Àgora, el 60% dels alumnes són nouvinguts i fa anys que aposten per l'art.

Els resultats demostren magnetisme

El projecte Magnet va començar fa quatre anys amb una primera prova pilot a 5 escoles i instituts de Catalunya i els resultats han demostrat que, ara, aquests centres tenen més sol·licituds de preinscripció i també tenen més diversitat d'alumnes a les seves aules.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?