Últimas noticias Hemeroteca

L'atur baixa fins a nivells d'abans de la crisi però amb contractes precaris

L'atur es va reduir en 2.097 persones el mes de maig a Girona i deixa la foto fixa en 34.696 aturats, la xifra més baixa al maig des del 2008. La contractació indefinida puja però segueixen sent immensa majoria els contractes temporals.

El Homrani en la seva primera compareixença com a conseller de Treball. /

El descens del maig ha estat més important que el de l'any passat però inferior al que hi va haver entre 2016 i 2013. Amb tot, per trobar una xifra d'aturats més baixa que l'actual en aquest mes ens hem de remuntar a 2008, just abans de la punxada de la bombolla immobiliària (26.811 aturats). La de 2009 (45.790) ja era clarament superior a l'actual.

Baixa l'atur en tots els sectors però aquest maig s'han firmat gairebé un 2% menys de contractes que 12 mesos enrera i es detecta un canvi de tendència molt suau; els indefinits pugen més del triple (17%) del que baixen els temporals (5%) però la balança està tan desnivellada que els indefinits només representen el 17% de tots els contractes que hi ha firmats ara mateix.

Chakir El Homrani / Que Pedro Sánchez derogui la reforma laboral

Malgrat tot, el nou conseller de Treball, Chakir El Homrani, creu que no és suficient i que per acabar de tenir uns nivells de contractació estable com els d'abans de la crisi s'ha de derogar la reforma laboral. Ha demanat al nou govern de l’estat que faci “allò que han dit tantes vegades”.

Les dades també diuen que hi ha una mica més de 12.000 persones sense ingressos reconeguts.

L'afiliació a la seguretat social ha pujat quasi un 3% i ara mateix hi ha 326.000 cotitzants.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?