Sociedad

Nova formació continuada pel professorat

Ensenyament assaja un nou sistema de formació continuada per a mestres que aplica la màxima d'aprendre fent. Docents en actiu han començat a fer estades d'entre una setmana i un més a escoles que es consideren referents en practiques innovadores

Arxiu ACN

Barcelona

La prova pilot s'insereix dins del projecte per a un sistema educatiu avançat batejat com a Escola Nova 21 que ha emparellat una trentena de centres reconeguts com a innovadors amb d'altres que volen avançar en aquest camí.

Un dels mecanismes que s'ha trobat perquè els docents que volen canviar entenguin el que impliquen les noves maneres d'ensenyar passa perquè durant uns dies treballin tot l'horari lectiu en un altre centre.

L'encara directora d'Educació Secundària, Rosa Artigal destaca que això va molt més enllà de les visites puntuals que periòdicament els mestres fan a altres centres. "En cap cas, explica, és turisme pedagògic. No és una visita en la qual els docents visitants miren què fan els seus companys –encara que això també és una experiència útil, que fa molts anys que les escoles practiquen- sinó que s'insereix en el centre que el rep, comparteix la pràctica a classe però també les reunions de claustre, les reflexions comunes. I aquest docent es compromet a traslladar a la seva escola o institut d'origen tot el que ha après."

El departament garanteix que el professor que fa l'estada en un altre centre té un substitut des del primer dia, per evitar que la seva formació alteri el funcionament de la seva escola habitual i la Diputació de Barcelona ha fet una petita aportació econòmica per compensar-los per les despeses extraordinàries de treballar fora del seu entorn habitual. A canvi els mestres es comprometen a transmetre tot el que han après als seus companys.

De moment aquest curs s'han fet estades d'una setmana, una quinzena o un més segons els casos. Ensenyament avaluarà ara com ha funcionat la prova, quina durada és la més idònia i si el resultat és satisfactori, incorporarà aquestes estades dins l'oferta de formació continuada per als mestres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00