Últimas noticias Hemeroteca

Salt avalua el risc criminal d'infractors de trànsit reincidents

La policia local de Salt ha fet, en 10 mesos, quatre informes criminològics sobre risc de reincidència de conductors que havien comès una infracció de trànsit. Són documents que s'adjunten a l'atestat policial quan s'envia al jutjat perquè hi hagi més elements per decidir una possible condemna. Ara han demanat l'opinió a jutges i fiscals per introduir-hi millores.

Només es fa quan enxampen un conductor que acumula tres o més delictes de trànsit en 5 anys, o en supòsits de perillositat (com un conductor que irrompi en una manifestació i s'ho emporti tot per davant).

A més de l'atestat, un agent de la policia local de Salt -que també és criminòleg- fa una entrevista a l'infractor i, a partir d'un mètode basat en tècniques de criminologia, fa un informe que avalua la perillositat de conductor i el risc de reincidència.

L'agent Daniel Bruns explica que és un mètode basat en fets i no en valoracions subjectives.

Daniel Bruns, policia local Salt / Informe criminològic sobre risc de reincidència en conductors

Entre gener i octubre passat -que és quan es va fer la prova pilot- van acabar fent quatre informes, tres dels quals s'han enviat al jutjat i un ha estat utilitzat en un judici com a prova documental per part del fiscal.

Ara jutges i fiscals han d'avaluar aquest mètode per si cal incloure-hi millores. Mentrestant, la Fundació Pi i Sunyer d'estudis locals l'ha inclòs en el seu banc de bones pràctiques perquè altres ajuntaments catalans ho incorporin.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?