Últimas noticias Hemeroteca

Falten donants vius de ronyó

A les comarques de Girona hi ha 81 persones en llista d'espera per rebre un òrgan. D'aquestes, més de 60 esperen un ronyó compatible. El Departament de Salut diu que a Catalunya han baixat els donants vius de ronyó i que això s'ha de revertir.

A 31 de maig, segons dades de Salut, hi havia 65 persones a l'espera d'un trasplantament de ronyó a les comarques de Girona i durant els cinc primers mesos de l'any se n'han trasplantat 29. D'aquests, només 5 ronyons provenient de donants vius.

Jaume Tort, Organització Catalana de Transplantaments / La donació de ronyó en viu baixa

El director de l'organitzacio catalana de trasplantaments, Jaume Tort, explica que, en general, a Catalunya han baixat les donacions de ronyó de persones vives i això s'ha de revertir perquè el trasplantament renal de donant viu (normalment de familiar del pacient) és el millor tractament possible per a joves amb insuficència renal crònica. En canvi, han pujat les donacions d'òrgans de cadàvers.

A la llista d'espera de trasplantaments ara mateix també hi ha 6 persones que esperen un fetge compatible, 6 més que necessiten un trasplament de cor i 3 de pàncrees.

Entre gener i maig s'han fet 41 trasplantaments a persones de les comarques de Girona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?