Últimas noticias Hemeroteca

Quatre segles de paisatge a l'Espai Thyssen

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols inaugura aquest dissabte l’exposició temporal d’enguany amb 57 obres, de les quals 18 són d’artistes catalans. La mostra es podrà visitar fins el 14 d’octubre

Una visitant davant el quadre "La colla" d'Olga Sacharoff /

“Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff” és el títol de l’exposició temporal d’enguany a l’Espai Carmen Thyssen, ubicat al monestir de Sant Feliu de Guíxols. La mostra es presenta com un recorregut pel paisatge des de la pintura flamenca del segle XVII fins al segle XX passant pel naturalisme i l’impressionisme.

La mostra, comissariada per Pilar Giró, es divideix en 8 espais i inclou peces d’artistes com van Goyen, Guillermo Gómez Gil, Hastrel, Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrén, Camille Pissarro, Paul Signac i Amat i Pagès, entre altres.

Amb l’exposició d’enguany s’obre una etapa de col·laboració entre l’Espai Carmen Thyssen i les institucions culturals amb l’objectiu de difondre la cultura catalana. En aquest sentit, aquest any el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha cedit per la mostra l’obre “La Colla” d’Olga Sacharoff.

La mostra es pot visitar a partir d’aquest dissabte 10 de juny fins el 14 d’octubre i s’organitzen visites guiades, visites nocturnes i visites guiades familiars.

 

EL PROJECTE DEL MUSEU AVANÇA

En la presentació de l’exposició temporal d’enguany, s'ha fet públic que la Diputació de Girona aportarà 1,2 milions d’euros al futur museu. L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha explicat que aquesta mateixa setmana es licitarà el projecte del futur Museu Thyssen de Sant Feliu, del qual l’Espai Thyssen n’és l’embrió. La intenció de l’equip de govern és poder inaugurar-lo l’any 2020. Acollirà 400 obres de pintura catalana propietat de la baronessa Thyssen que les ha cedit per 20 anys.

L’alcalde Carles Motas ha fet una crida al govern espanyol i a la Generalitat a implicar-se en aquest projecte que “va molt més enllà de Sant Feliu”. La baronessa ha reivindicat un cop més aquest municipi com el lloc ideal per obrir el tercer museu Thyssen de l’estat, després dels de Madrid i Màlaga.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?