Últimas noticias Hemeroteca

La Generalitat manté que no buidarà completament Vacamorta

Tot i la petició de l’Ajuntament i dels opositors a l’abocador, la Generalitat reitera que no pensa treure de Vacamorta els residus que s’hi van tirar abans del 2003. Ho ha confirmat el nou conseller de Territori, que tampoc posa data a quan es farà el buidatge ordenat per diverses sentències judicials.

Vacamorta, tancat. /

Segons la Generalitat, les sentències judicials que anul·laven la llicència que la Generalitat va donar el 2003 a l’empresa que gestiona l’abocador de Vacamorta no inclouen els residus que s’hi van acabocar entre l’any 2000 i el 2003 i, per tant, recalca Damià Calvet, compliran escrupulosament la sentència i hi deixaran més de 300.000 tones.

Una decisió que xoca amb la posició de l’Ajuntament de Cruïlles i dels diferents grups opositors a l’abocador. Calvet tampoc diu quan es farà el buidatge perquè tot just ara han encarregat l’estudi que determinarà com es farà aquesta operació.

Damià Calvet, Conseller de Territori / No hi ha termini per saber com i quan es farà el buidatge dels residus de Vacamorta

L’abocador de Vacamorta ja no és operatiu i el 2015 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar 2 anys de termini a la Generalitat per treure’n tots els residus i el va tornar a renyar ara fa un any perquè no havia fet res per complir la sentència.

Actualment a Vacamorta, al terme municipal de Cruïlles hi ha gairebé 3 milions de tones de residus enterrats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?