Últimas noticias Hemeroteca

Una trentena de camions del Port de Barcelona canvien el gasoil pel gas

És una de les mesures que es posa en marxa per reduir les emissions de gasos contaminants

Zona industrial del Port de Barcelona / ()

El projecte Report és una de les accions incloses al 'Pla de millora per la qualitat de l'aire de Barcelona', i amb l'ús del gas natural, més net que el nitrogen, està previst que es redueixin al voltant del 20% les emissions d'òxids. Ara que els 26 camions ja estan adaptats amb dipòsits de dual-fuel, per gas i el gasoil, només falta que es posin en marxa les proves pilot, que començaran al juliol.

Sixte Cambra, president del Port de Barcelona, ha explicat que amb la transformació d'aquests 26 camions "l'impacte pel que fa a les reduccions no es limita al recinte portuari sinó que té un efecte a tota l'àrea on operen aquests camions.

El projecte l'ha liderat el Port de Barcelona però amb el suport d'empreses com ACCIÓ, l'Associació de Transportistes Empresaris de Contenidors (ATEC) o Gas Natural Fenosa. Segons els tècnics, amb aquest canvi, no només es reduirà la contaminació sinó que també s'estalviarà en consum: en concret, uns cinc euros per cada 100 quilòmetres que facin els camions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?