Últimas noticias Hemeroteca

Catalunya aprova la seva primera estratègia marítima

Aquesta eina ha de servir per planificar millor qualsevol política relacionada amb el medi marí, tenint en compte, sobretot, la sostenibilitat

Passatgers del creuer Costa Magica, atracat al port de Palamós. / ()

Catalunya compta des d’aquest dimarts i per primera vegada amb una Estratègia Marítima pròpia. Aquesta és una eina per millorar la planificació de qualsevol política relacionada amb el medi marí, des de temes de pesca, fins a recreatius i energètics.

L'estratègia vol donar resposta al repte de treure el màxim partit econòmic del mar de manera sostenible. Amb la vista posada en el 2030, es fixa objectius com ara fomentar un turisme de creuers menys contaminant, però amb més impacte econòmic; acabar amb la sobrepesca, o regular de nou el busseig.

Aquests objectius es definiran amb la participació de tots els actors implicats, que estaran representats al també recentment creat Consell Català de Cogestió Marítima, l'òrgan que validarà i farà el seguiment de l'Estratègia Marítima.

En paraules del Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, l’Estratègia Marítima de Catalunya “dóna coherència” a totes les polítiques que tenen a veure amb el mar “per poder treure el màxim de sinergies possibles entre tots els actors implicats a escala de país”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?