Sociedad

La Generalitat, a judici pel suïcidi d'una interna en règim d'aïllament

La família veu negligència i demana una indemnització d'uns 20.000 euros

Accés principal al Centre Penitenciari de Brians I. / Àlex Recolons ACN

Barcelona

El suïcidi d'una interna en règim d'aïilament a la presó de Brians I ha arribat avui als jutjats de l'Audiència de Barcelona. La família de la víctima veu negligència i per això demana a la Generalitat una indemnització de 20.000 euros.

La jutgessa del contenciós administratiu, però, ha ajornat la vista per cridar a declarar, a petició de l'acusació, qui era aleshores el director de la presó, Juan Carlos Navarro, i deu funcionaris més que van atendre la noia.

L'advocat de la família, Andrés Garcia Berrio, ha celebrat la decisió i considerava que la mort es podria haver evitat: "és evident que l'aïllament prolongat 21 hores al dia en una cel·la fa molt mal a la gent". D'altra banda, ha demanat que es depurin responsabilitats a la Conselleria de Justícia, perquè els informes psiquiàtrics dels últims dies ja alertaven que les possibilitats de suïcidi eren elevades.

La noia es va suïcidar la nit del 10 a l'11 d'abril del 2015, després que ja s'hagués intentat treure la vida a la sala d'aïllament, hores abans. Hi portava més de mig any tancada, 21 hores al dia.

Segons la legislació internacional, el període màxim d'aïllament hauria de ser de dues setmanes, però la normativa espanyola no contempla cap límit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00