Últimas noticias Hemeroteca

Tres activistes antiracistes declaren per una querella d'un partit xenòfob

Els tres activistes de l'Espai Antiracista de Girona i Salt investigats per un suposat delicte d'odi arran de la querella presentada pel partit xenòfob Plataforma x Catalunya, han defensat al jutjat que plantar cara als "discursos xenòfobs" no pot ser delicte.

Concentració davant dels jutjats de Girona per donar suport als declarants. /

Un regidor de Plataforma x Catalunya (PxC) de Salt va denunciar aquestes tres persones per les mobilitzacions de protesta que va organitzar l'Espai Antiracista contra tres actes convocats per aquest partit.

Un d'aquests actes va ser el 20 de març de 2017 durant una concentració convocada per aquest partit per reclamar més seguretat a Salt.

Benet Salellas, advocat / És contradictori que portin l'antifeixisme a judici

Les altres dues mobilitzacions que assenyala la querella són les que l'Espai Antiracista va fer per Sant Jordi el 2015 i el 2017 davant la parada d'aquest partit.

L'advocat dels tres investigats, Benet Salellas, defensa que aquestes mobilitzacions només pretenien contestar el discurs racista de Plataforma x Catalunya i lamenta que el jutjat hagi admès la querella.

Entén que plantar cara a "discursos xenòfobs", no és delicte i ara demanarà l'arxiu de la causa al jutjat que els investiga per suposats delictes d'odi, contra els drets fonamentals i per revelació de secrets.

Segons la querella, els querellats van filtrar una còpia de l'imprès de la comunicació de la concentració convocada per PxC el 20 de març per reclamar més seguretat a Salt.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?