Sociedad

Tres activistes antiracistes declaren per una querella d'un partit xenòfob

Els tres activistes de l'Espai Antiracista de Girona i Salt investigats per un suposat delicte d'odi arran de la querella presentada pel partit xenòfob Plataforma x Catalunya, han defensat al jutjat que plantar cara als "discursos xenòfobs" no pot ser delicte.

Concentració davant dels jutjats de Girona per donar suport als declarants. / Imatge: ACN

Girona

Un regidor de Plataforma x Catalunya (PxC) de Salt va denunciar aquestes tres persones per les mobilitzacions de protesta que va organitzar l'Espai Antiracista contra tres actes convocats per aquest partit.

Un d'aquests actes va ser el 20 de març de 2017 durant una concentració convocada per aquest partit per reclamar més seguretat a Salt.

Benet Salellas, advocat

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000161448/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les altres dues mobilitzacions que assenyala la querella són les que l'Espai Antiracista va fer per Sant Jordi el 2015 i el 2017 davant la parada d'aquest partit.

L'advocat dels tres investigats, Benet Salellas, defensa que aquestes mobilitzacions només pretenien contestar el discurs racista de Plataforma x Catalunya i lamenta que el jutjat hagi admès la querella.

Entén que plantar cara a "discursos xenòfobs", no és delicte i ara demanarà l'arxiu de la causa al jutjat que els investiga per suposats delictes d'odi, contra els drets fonamentals i per revelació de secrets.

Segons la querella, els querellats van filtrar una còpia de l'imprès de la comunicació de la concentració convocada per PxC el 20 de març per reclamar més seguretat a Salt.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00