Sociedad

Dones fallaires a La Pobla

Per primera vegada 7 dones han participat com a fallaires

foto cedida

La Pobla de Segur

Les dones s’han estrenat com a fallaires en la baixada de les falles de la Pobla de Segur, que es feia anit. Per primera vegada en aquest indret del Pallars Jussà, les dones que fins ara només feien de pubilles han baixat les falles.

D’entre els 150 fallaires, hi havia anit 7 dones. Això despré d’una votació al mes de gener, en que l’Associació de Fallaires i Pubilles de la Pobla decidia obrir a les dones la possibilitat de portar torxes, ja que fins ara la seva figura era la de pubilla, acompanyant dels homes fallaires. Alba Alegret, duia una torxa i escolta què explica.

ALBA ALEGRET: "Per mi és important poder triar si vull fer de pubilla o vull fer de fallaire"

01:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000203068/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest canvi en la història de les falles de La Pobla, va ser possible gràcies a què la Claudia Plana i la Violeta Font, ho van instar en assemblea a l'Associació. Canvi que es va acceptar mantenint el vestuari tradicional. 

CLAUDIA PLANA: "Estem molt contentes per què hem obert aquesta porta"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000203060/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La resta de festes del foc de l'Alta Ribagorça i els Pallars fa anys que la presència femenina està normalitzada, tot i que en poblacions com Taüll, on van baixar dones per primera vegada el 2008, la seva incorporació a la festa no va estar exempta de polèmica.

La temporada de falles al Pirineu de Lleida s’ha obert aquest cap de setmana, amb Durro i Senet, dissabte a l’Alta Ribagorça, i, anit a La Pobla de Segur, anit, al Pallars Jussà. La festa del foc arribarà dissabte, vigília de Sant Joan, al seu punt més àlgid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00