Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El triple de peticions d’asil

El Comitè Català d'Ajut al Refugiat pronostica que aquest any es triplicaran els refugiats que demanen asil a Catalunya en comparació en l'any passat. Als 5 primers mesos de l'any hi ha hagut més de 2000 persones que han demanat refugi, sense comptar els que ho fan a través dels ports i dels aeroports. Demanen que l'administració posi més recursos per atendre aquestes persones perquè diuen, el sistema està col·lapsat

Immigrants esperant el seu desembarcament de l'Aquarius al port de València, aquest passat diumenge

Immigrants esperant el seu desembarcament de l'Aquarius al port de València, aquest passat diumenge / Kenny Karpov/SOS Mediterráneo (REUTERS)

Segueixen veient que els refugiats tenen molts problemes per aconseguir una feina, pegar-se un lloguer, però el principal problema és que falten places per atendre'ls des del primer moment.

En només tres anys s'han multiplicat per 25 el nombre d'allotjaments per atendre les persones refugiades. Tot i els esforços, no està sent suficient i molts que acaben d'arribar estan dormint en poliesportius, una situació indigne segons Estela Pareja, directora del Comitè Català d'Ajut al Refugiat.

En els darrers anys han detectat una incipient arribada de persones en contenidors als ports de Barcelona i Tarragona. Ho han sabut mesos després, quan atenen aquestes persones i els ho expliquen.

L'entitat demana poder tenir un punt d'atenció als ports catalans per ajudar a aquestes persones com ja passa a l'aeroport. Tot i així avisen, el continent europeu només acull la meitat dels refugiats de tot el món.. que aquest any han caigut a la meitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?