Sociedad

Nova bombolla immobiliària

El sector de la construcció ja admet obertament que a Catalunya s'està inflant una nova bombolla immobiliària que té l'epicentre a Barcelona, on els preus estan disparats. El pronòstic és que això seguirà així fins que a mig-llarg termini, els venedors no puguin col·locar els pisos perquè no els podrà pagar ningú

Getty Images

Barcelona

S'estan generant micro-bombolles tot i que no es pot parlar d'una situació generalitzada de país sinó de ciutats concretes. I no és una crisi de manca de producció sinó de preus excessius i que cada cop creixen més. És el que destaca l'Institut de Tecnologia de la Construcció, que veu riscos a ciutats com Barcelona o Madrid, amb l'agreujant per Barcelona que és més petita i que hi ha menys espai per construir.

Si la bombolla no es deté i acaba esclatant, no només significaria que els ciutadans deixin de comprar, també que els inversors es retirin. Ho explica Francisco Diéguez és el director general de l’Institut de Tecnologia de la Construcció:

"El risc és que acabin marxant els inversors internacionals"

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001364795/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una situació que, segons Diéguez, no es produirà de manera immediata. L'Institut de la Construcció recorda que hi ha moltes zones del país on l'increment de preus és molt baix i que la situació és ara semblant a la de fa 7 o 8 anys. En aquestes zones, assegura, no hi ha cap risc de bombolla.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00