Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

A més activitats extraescolars, menys abandonament escolar

El projecte Proinfància de La Caixa motiva els alumnes amb menys recursos a no abandonar l'escola

Presentació de l'informe que analitza els deu anys del programa LaCaixa Proinfància.

Presentació de l'informe que analitza els deu anys del programa LaCaixa Proinfància. / La Caixa

Les activitats extraescolars frenen l'abandonament escolar entre alumnes amb menys recursos econòmics. Així ho demostra un informe elaborat per La Caixa, que analitza els casos dels nens i nenes atesos pel seu programa Proinfància. Un projecte que enguany celebra deu anys de vida.

Des del 2007, l'entitat bancària subvenciona activitats extraescolars i colònies d'estiu, que les entitats organitzen per a infants atesos per serveis socials. Només un 20% d'aquests abandona o repeteix curs. Mentrestant, entre els que no reben cap suport, la taxa del fracàs escolar arriba al 50%.

Un d'aquests nois és el Pedro. Viu a la Mina, i els seus pares trampejaven amb la venda ambulant. "Volien que estudiés en la mesura que jo volgués estudiar, no m'ho van imposar. No em van transmetre la importància que suposen els estudis per ser lliure, per defensar el que és teu", diu.

Quan tenia 12 anys, va començar a fer reforç escolar sense cap cost. "T'ajuda moralment, els teus professors es converteixen en els teus amics. Eren referents, perquè eren gitanos que en aquell moment estudiaven a la universitat", comenta.

Ara està cursant el segon any de Dret i s'ha convertit en l'orgull de la família. El seu somni és ser advocat. Un dels motius, defensar la discriminació que, segons ell, encara pateix el poble gitano.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?