Sociedad

Més de 4.000 dones milloren la seva situació laboral a Barcelona

A través de diferents programes, l'estratègia municipal lluita contra la feminització de la pobresa i la precarietat

Treballadores seleccionant préssecs a la cadena de producció de la cooperativa Actel. / Oriol Bosch ACN

Barcelona

Els programes municipals formen part de l'estratègia de l'Ajuntament de Barcelona contra la feminització de la pobresa i la precarietat que es van posar en marxa ara fa dos anys. Un d'ells és el pla de xoc contra l'atur de llarga durada, en què han participat 670 dones.

L'objectiu general dels programes era que les dones poguessin trobar feina o com a mínim millorar la seva situació laboral. Segons confirma el consistori, més de 4.000 ho han aconseguit.

D'altra banda, també s'han destinat a alliberar el temps que dediquen a cuidar de fills o familiars. En concret, el consistori ha augmentat un 30% el pressupost del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i més d'un 20% el Servei de Teleassistència. Les usuàries d'aquests serveis, en més de dues terceres parts, són dones.

En habitatge, s'han donat més de 200 pisos a dones en situació de violència domèstica i són, també les dones, les que més ajudes han rebut per pagar l'IBI.

Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, ha assegurat que, tot i la utilitat d'aquestes mesures, "la societat s'ha de conscienciar per treballar més enllà de l'àmbit municipal".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00