Sociedad

Barcelona disposarà de més efectius policials contra el top manta aquest estiu

Després de reunir-se amb els comerciants, Ada Colau ha reclamat a la Generalitat més hores extres de servei de Mossos

Membres del govern municipal i representants d'associacions de comerciants i veïnals, després de reunir-se per parlar del top manta al consistori. / Andrea Zamorano ACN

Barcelona

Barcelona disposarà aquest estiu de més efectius policials contra el top manta. Una demanda que l'Ajuntament ha llençat al govern de la Generalitat, reclamant que col·labori amb més hores extres de servei dels Mossos d'Esquadra.

Ho ha explicat Ada Colau després de reunir-se amb comerciants i veïns. En concret, el consistori ha dit que hi haurà 117 nous agents de la Guàrdia Urbana, també per lluitar contra els narcopisos i furts.

A més de demanar més Mossos a la Generalitat, també ha instat el govern de Pedro Sánchez a resoldre el problema estructural. "Creiem que així podríem donar una solució al tema estructural en lloc d'estar jugant al gos del gat i la rata als carrers de Barcelona", ha dit, afegint que volen posar remei a "les situacions de vulnerabilitat social" per tal que "les persones que vulguin treballar de forma legal i pagant impostos ho puguin fer".

Fermín Villar, de la Plataforma d'Afectats pel Top Manta, valorava així la reunió que comerciants i restauradors han tingut amb els representants municipals: "Han dit que la venda il·legal no està permesa a Barcelona. Ara demanem que es compleixi".

Ara mateix, a Barcelona hi ha uns quants centenars de persones practicant el top manta. Amb l'estiu, però, s'espera un increment d'aquestes activitats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00