Martes, 01 de Diciembre de 2020

Otras localidades

L’ex director general d’Atenció a la Infància, investigat

Un jutge de Barcelona investiga si Ricard Calvo es va lucrar en l’adjudicació de la gestió de centres de menors tutelats a fundacions on ell havia treballat. Ara la fiscalia de Barcelona ha de decidir si acaba acusant-lo formalment, o retira els càrrecs

Imatge d'arxiu de Ricard Calvo, ex directorgeneral de la DGAIA

Imatge d'arxiu de Ricard Calvo, ex directorgeneral de la DGAIA / ACN

Ho ha avançat el portal web Crític.cat i ho ha pogut confirmar aquesta redacció. La fiscalia de Tarragona ha estat qui ha presentat la primera denúncia, on se'l acusa d'haver-se aprofitat del seu càrrec per lucrar un conglomerat de fundacions, Plataforma Educativa, que gestiona una vintena de centres de menors tutelats.

De fet, ell havia treballat en aquest patronat de fundacions abans d'aterrar a la Generalitat. Ara la fiscalia de Barcelona ha de decidir si l'acaba acusant formalment, o si arxiva el cas, i el procediment que es pot allargar fins als 18 mesos.

Calvo, que va ser director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, des del gener del 2016 fins a l'agost del 2017, va dimitir i va tornar a treballar en aquestes fundacions, incomplint el règim d'incompatibilitats.

A més d'aquest cas, el patronat de fundacions del departament de justícia ja fa més d'un any que investiga la gestió de Calvo i els seus possibles vincles amb aquestes fundacions quan era a l'administració.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?