Sociedad

Ada Colau tornaria a guanyar les eleccions

Segons el baròmetre municipal, Barcelona en Comú superaria Esquerra Republicana, que s'havia situat en primera posició a l'enquesta del desembre

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. / Bernat Vilaró ACN

Barcelona

Ada Colau tornaria a guanyar les eleccions, segons el darrer baròmetre municipal, que mesura la intenció directa de vot dels barcelonins. Barcelona en Comú obtindria un 16,2% dels vots i se situaria per davant d'Esquerra Republicana, que apareixia com la força més votada en l'enquesta del passat mes de desembre.

Aquesta situació es produeix per la caiguda de quatre punts que pateixen els republicans en intenció de vot i que els situa en el 12,4%. Per darrere, de més a menys votats, se situarien el PSC amb el 6,1%, el PDeCAT que obtindria el 5,6% dels sufragis, Ciutadans amb un 5,2%, la CUP-Capgirem Barcelona amb un 3,6% i el PP amb menys de l'1%.

Destaca la caiguda que continua experimentant el PDeCAT, que en les darreres municipals va aconseguir el 13,7% dels vots; i també la de Ciutadans i el PP, que obté un mínim històric en intenció de vot. S'ha de tenir en compte també que l'enquesta recull que ara mateix hi ha un 34% d'indecisos.

Amb el debat de les llistes sobiranistes unitàries, la suma de la intenció directa de vot d'Esquerra Republicana i la del PDeCAT sumaria més que la de Barcelona en Comú.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, diu que Barcelona té una majoria d'esquerres encapçalada per Barcelona en Comú i Ada Colau. Segons Pisarello, la ciutadania està premiant la seva formació per haver fet una gestió "creïble, sòlida i en condicions d'afrontar els reptes de la ciutat". També diu que s'està castigant "els qui volen polaritzar el debat de la ciutat en termes identitaris", en referència sobretot a Ciutadans.

El que s'ha presentat avui ha estat el darrer baròmetre del mandat, que mesura preferències polítiques i electorals per la proximitat de les eleccions municipals que es faran en menys d'un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00