Sociedad

Els barcelonins situen l'habitatge com el segon problema de la ciutat

L'encaix de Catalunya a Espanya es consolida com la principal preocupació, també a nivell personal

Arxiu ACN

Barcelona

Al mes de desembre l'habitatge era la novena preocupació dels barcelonins i al baròmetre municipal fet al mes de juny ha crescut 8 punts i s'ha situat com el segon problema més important. Per davant de la dificultat per comprar o llogar un pis se situa l'encaix de Catalunya a Espanya.

El govern municipal assegura que la població percep que existeix una emergència habitacional a la ciutat i que això és el que reflecteix el baròmetre municipal del mes de juny. L'enquesta ha preguntat directament sobre el problema de l'habitatge i el 88 per cent dels ciutadans creuen que és molt o bastant greu. També se'ls ha demanat si creuen que es administracions haurien de regular el preu del lloguer i un 75 per cent aposta per aquesta opció.

Destaca també que ha crescut el número de barcelonins que consideren que el conflicte polític és el principal problema de la ciutat (14,2%) i el que més els afecta a nivell personal (16,7%). En el darrer baròmetre aquesta era també la preocupació més important, però ha crescut tres punts en mig any.

Les enquestes del baròmetre es van fer entre el 4 i el 14 de juny. Això vol dir que quan es va començar a fer el treball, feia només 5 dies que Catalunya tenia un govern efectiu i dos que Pedro Sánchez havia guanyat la moció de censura contra Mariano Rajoy.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00