Sociedad

Es redueixen les incidències causades per senglars

Tot i la tendència, l'ajuntament ha posat en marxa una campanya per allunyar-los del nucli urbà

Un grup de senglars menjant d'una paperera a un carrer de Barcelona / Ajuntaments de Barcelona

Barcelona

Durant el 2017 es van registrar més de 600 incidències provocades per la presència de senglars, una dada que suposa gairebé la meitat de les alertes que hi havia hagut durant l'any anterior. Encara que les dades són positives, el consistori s'ha conjurat amb una campanya per acabar amb l'oferta de menjar a la ciutat.

L'objectiu és que els senglars no trobin menjar quan s'acosten a la ciutat i que se'n tornin cap a Collserola. Per això s'han posat en marxa diferents actuacions. Alguns dels contenidors dels districtes que limiten amb la muntanya (Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris) s'han fixat a terra perquè els animals no els puguin tombar i menjar-se'n la brossa.

Contenidos amb un sistema "antisenglars" / Guillem Carreras

També ha arrencat una campanya de sensibilització: vuit informadors municipals es dediquen a explicar als veïns de les zones com cal actuar. Frederic Ximeno, comissionat d'ecologia, ha remarcat que "la gent no s'hi ha d'acostar ni els ha de tocar sinó tot el contrari, cal allunyar-los amb gestos". La consigna més important, però, és no donar-los menjar.

Una altra de les mesures que s'ha activat és la de fer reunions amb les alimentadores de les colònies de gats de les zones, perquè protegir els llocs on guarden el menjar i que els porcs no se'n puguin aprofitar. Ximeno també ha explicat que en un futur proper, preveuen treballar amb la Universitat Autònoma de Barcelona per aplicar conjuntament una vacuna esterilitzant, mesura que ja s'està posant en pràctica als voltants de la universitat.

Actualment, la població de senglars al Parc de Collserola és d'uns 1500, tres vegades més de la capacitat del parc. En aquest últim any, a més de les incidències, s'han realitzat cinc captures amb 34 senglars que van ser sacrificats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00