Voluntaris i professionals de Càritas han atès un centenar d'infants i joves aquest darrer curs, assisteixen dos cops per setmana al servei de suport educatiu de l'entitat i fan classes de repàs, així com, deures de l'escola o de l'institut (això es coordina amb cada centre) però també fan tallers per aprendre a gestionar les emocions i sentir-se motivats per estudiar.
Aquests tallers també ajuden a reduir l’absentisme escolar i millorar els resultats acadèmics d'aquests infants i joves que provenen de famílies desestructurades i amb pocs recursos. Això provoca, explica la responsable de l'àmbit d'infància i família de Càritas Girona, Eulàlia Bofill, que aquests alumnes que no tinguin les mateixes oportunitats d'estudi i oci que els seus companys de classe.
Bofill explica que "ha anat a més la desigualtat perquè moltes famílies han de prioiritzar altres aspectes com l'habitatge o l'alimentació, però hi ha també més entitats que ofereixen espais integradors pels infants perquè cap es quedi sense oportunitats". Càritas ha passat de tenir 15 serveis d'atenció a la infància a 44 en els darrers anys.
Més del 60% dels alumnes que passen pels diversos programes de suport educatiu de Càritas milloren les competències a l'escola i també els resultats acadèmics.
L'entitat també els ofereix places per fer activitats extraescolars i, ara, durant els mesos d'estiu places en casals o colònies.